Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Cinci solutii naturale si economice




Aerul din interiorul locuintelor poate fi de pana la cinci ori mai poluat decat cel din exterior, potrivit agentiilor internationale de protectie a mediului. De la mobila, la produsele de curatenie, tot felul de materiale din casa sunt fabricate cu substante nocive (azbest, formaldehida, plumb etc.) emanate apoi in locuinta. La acestea se poate adauga aparitia mucegaiului sau fumul de tigara. Iata cateva trucuri pentru purificarea aerului din casa.

Mobila, covoarele, vopseaua, adezivii, parchetul si produsele de curatenie pot fi gasite in variante ecologice pe piata. Insa pana vei putea sa le inlocuiesti pe toate, iata ce poti face incepand de maine pentru a te bucura de un aer mai curat.

1. Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Tineti plante de interior

Plantele in ghiveci asigura o prima linie de aparare impotriva agentilor de contaminare a aerului din interior, actionand ca un puternic filtru natural, atat prin absorbtia dioxidului de carbon si eliberarea oxigenului, cat si prin eliminarea elementelor toxice din aer (inclusiv formadelhida si benzenul).

2. Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Curatenia

Aerisiti in fiecare zi si aspirati si stergeti praful ideal la 2 – 3 zile. Praful este nociv in sine pentru caile respiratorii si in plus este mediu de viata pentru acarieni, care pot fi la originea unor alergii si a altor probleme de sanatate.

Optati pentru solutii de curatenie cu ingrediente naturale, precum bicarbonatul de sodiu, lamaia sau otetul. Puteti prepara in bucatarie astfel de solutii, dar se gasesc si in comert, la un pret mai ridicat decat cele obisnuite insa. In schimb la produse precum odorizantele puteti renunta.

3. Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Alegerea lumanarilor

Daca doriti sa folositi lumanari parfumate, optati pentru cele din ceara naturala, parfumate cu uleiuri esentiale, care vor contribui chiar la imbunatatirea calitatii aerului din interior.

Fiti atenti la lumanarile care au in compozitie parafina, pentru ca emana un fum toxic si sunt confectionate in general cu parfumuri artificiale si alte chimicale periculoase.

4. Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Folosirea vopselei pe baza de argila

Vopseaua pe baza de argila nu este toxica, este hipoalergenica si are proprietatea de a absorbi toxinele din aer. Totodata, este rezistenta la mucegai.

5. Trucuri pentru purificarea aerului din casa. Lampi cu sare

Lampile cu sare de Himalaya sunt laudate pentru imbunatatirea calitatii aerului din casa. Ionii negativi eliberati de sare ii neutralizeaza pe cei pozitivi de la aparatele electrice si electrocasnice, care sunt nocivi. Bacteriile, mucegaiul si alti alergeni din casa sunt de asemenea incarcate pozitiv.

Surse:casepractice.ro, sfatulmedicului.ro

Surse foto: sanatate.bzi.ro, condo.kudika.ro, curademiere.ro

 


Stiri