3 sfaturi pentru alegerea noptierei. Si un detaliu bonus!
Noptiera intregeste ansamblul dormitorului si ofera in acelasi timp un aspect practic pentru a sprijini cat mai aproape de tine diverse obiecte pe timp de noapte. Dar, foarte putini stiu ca noptierea poate sa fie si un pretios element de decor in dormitor, poate sa fie un element care sa personalizeze si sa dea farmec camerei. Si mai putini stiu ca la alegerea noptierei se poate (si chiar trebuie) incalcat canonul care spune ca acestea piese de mobilier trebuie sa fie “in set” cu restul pieselor de mobilier din dormitor.

1. STIL – Ai doua variante: fie alegi o noptiera in ton cu modelul de mobilier din dormitor, fie mergi pe un stil complet contrastant pentru a da un plus de vigoare. In orice caz, gandeste-te bine la utilitatea noptierei si la ceea ce vei pune pe ea. O masuta din sticla ar putea fi prea pretentioasa si greu de intretinut, in timp ce una din lemn ar fi mai potrivita, dar cu un finisaj care nu necesita curatare zilnica. Alege ceva care sa aduca personalitate si sa se impuna in decorul din camara.

alegerea noptierei
 2. INALTIME – Poate ca masurarea inaltimii patului inainte de a alege o noptiera nu ti se pare imperios necesara, dar ti-ar putea fi de folos. Exista atat de multe tipuri de paturi si saltele, incat e greu sa nimeresti noptiera potrivita. Regula spune ca trebuie sa poti intinde mana sa aprinzi veioza si sa iei ceva de pe noptiera cu usurinta atunci cand stai in pat, de aceea nu trebuie sa fie nici prea inalta nici prea joasa.

 3. SPATIU DE DEPOZITARE – Unele noptiere sunt doar o masuta cu patru picioare, in schimb altele au sertare si poate chiar un spatiu mai mare cu usa dedesubt. Important este sa stii dinainte ce intentionezi sa pastrezi pe noptiera sau inauntru. Ai grija totusi sa nu alegi o piesa prea mare si care sa ocupe mult spatiu, pentru a nu deveni un impediment atunci cand te urci si cand cobori din pat.

 

In loc de final sa mai spunem ca la alegerea noptierei trebuie tinut cont d efaptul ca aceasta poate sa fie un spatiu mutifunctional. Conditia esentiala pentru aceasta este sa ai loc suficient pentru a plasa langa pat o noptiera ceva mai mare. aceasta poate sa fie si noptiera si masuta de toaleta si spatiu de lucru (poti avea aici un laptop, de exemplu sau jurnalul tau si cateva obiecte de scris)
Sursa: casa-gradina.ro
Sursa foto: pixabay. com
 

Stiri