5 trucuri de design pe care le-am învățat din amenajarea bucătăriilor minuscule




Când te uiți la aceste imagini, ți se pare brusc că ești proprietara unei bucătării uriașe și că toată lipsa de spațiu de care te plângeai până acum pălește imediat în fața modestiei acestor spații înguste.

O calitate care caracterizează aceste bucătării minuscule este funcționalitatea: ele reușesc să fie cât se poate de utile, în ciuda fapului că abia ai loc să strecori mobilierul și electrocasnicele. Există însă câteva idei de design salvatoare de spațiu din care te poți inspira și tu pentru a-ți face bucătăria să pară mai spațioasă și să își păstreze farmecul, indiferent de câți metri pătrați ai la dispoziție:

Ce secret stă în spatele unei bucătării compacte

Dacă nu ai suficient loc să strecori toate piesele de mobilier și electrocasnicele de care ai nevoie, poți trișa, dacă alegi să încorporezi unele aparate în mobilă, astfel încât bucătăria ta să fie compactă și să pară făcută dintr-o singură bucată. Un lucru pe care îl au în comun aproape toate bucătăriile mici este că se folosesc de electrocasnice precum acestea, ușor de mascat cu ajutorul dulapurilor, astfel încât aspectul final să fie unul cochet și care îi face pe oaspeți să se întrebe cum ai reușit să faci loc pentru toate.

O culoare care să înlocuiască banalul alb arată mai chic

Deja știi că albul dă senzația de mai mult spațiu și mărește optic orice încăpere, însă, dacă ți se pare că o astfel de nuanță este prea rece sau impersonală, poți opta pentru bleu sau verde pal. Aceste nuanțe păstrează avantajul iluziei optice și, în plus, culorile distrag și rețin atenția de la dimensiunile încăperii. Un bol cu fructe plasat pe blatul bucătăriei sau un coș cu legume suspendat va adăuga un plus de culoare și prospețime camerei și, pentru că nu vezi peste tot astfel de detalii, vor fi un punct de atracție.

amenajare-bucatarie-micaO podea uniformă păcălește ochiul

Plăcile de gresie pot micșora optic suprafața unei încăperi, pentru că fracționează podeaua și nu păstrează impresia de continuitate. Dacă ți se pare prea complicat să pui parchet sau să înlocuiești plăcile de gresie obișnuite cu unele mari, poți folosi un chit pentru rosturi de culoarea gresiei. Acesta va uniformiza aspectul podelei si nu va mai evidentia dimensiunile reduse ale acesteia. La fel poți proceda și cu zonele în care ai pusă faianță, iar efectul va fi unul similar.

bucatarie-mica

Lipsa spațiilor de depozitare, cea mai mare problemă a bucătăriilor mici

Dacă ai de ales între a pune o masă minusculă în bucătărie sau un corp suplimentar de mobilier, mergi întotdeauna pe a doua variantă. Un spațiu mic cere întotdeauna locuri pentru depozitare, în timp ce o masă mică nu îți este suficientă, cu atât mai puțin dacă trebuie să se așeze mai multe persoane. Alege să pui masa în living, unde cu siguranță ai mai mult loc, și să mai strecori un raft sau un dulap în care să ții vesela sau ustensilele pentru gătit. Vei vedea că se va dovedi a fi extrem de util.

Folosește un joc optic inteligent, care să creeze iluzia unui spațiu dublu

O bucătărie luminoasă pare întotdeauna mai spațioasă, iar secretul pentru a profita la maximum de lumina naturală este să alegi dulapuri cu uși din oglinzi sau din geam, care să reflecte razele și să creeze iluzia unui spațiu de până la două ori mai mare. Folosește niște perdele sau draperii deschise la culoare, cu dungi verticale, pentru a da senzația de alungire, pe care să le poți manevra cu ușurință. În bucătăriile mici, draperiile cu volane sau funde adaugă volum și ies mult mai bine în evidență, așa că nu vei da greș cu ele. De asemenea, nu ezita să optezi pentru un sistem inteligent de iluminare. Spoturile au avantajul că luminează zonele intens utilizate din încăpere și poți păstra lampadarele pentru zona de deasupra mesei.

Care dintre aceste trucuri ți se pare cel mai util? Pe care le-ai pus în aplicare în casa ta?

Sursa:www.casa-gradina.ro


Stiri