5 trucuri prin care poţi da casei tale un aer proaspăt şi nou




Simţim adesea nevoia unei schimbări în locuinţa noastră, însă renunţăm la idee atunci când ne gândim care ar fi costurile unei renovări. Amânăm la nesfârşit o plăcere personală din motive economice fără însă să luăm în seamă faptul că există o mulţime de soluţii care nu presupun cheltuieli foarte mari şi care vor împrospăta aerul şi atmosfera din locuinţa noastră, dând senzaţia că am înnoit toată casa.

 

Iată câteva idei pe care le poţi pune în aplicare foarte uşor şi care vor schimbă aspectul şi atmosfera din casa ta:

1 Amenajează un colţ verde

Nimic nu împrospătează mai mult o casă decât o fac florile. Costurile nu sunt deloc mari, iar tu vei simţi schimbarea nu doar vizual, ci şi la nivelul stării tale de spirit. Un studiu realizat la Universitatea Harvard a scos la iveală faptul că dacă suntem înconjuraţi de flori acasă şi la birou, nu vom fi la fel de afectaţi de stres, anxietate şi griji.

Amenajează un colţ în care să amplasezi mai multe flori, ele nu te vor costa mult, iar în ceea ce priveşte îngrijirea lor, poţi alege plante care nu au nevoie de atenţie sporită şi care se dezvoltă fără să fie udate în fiecare zi. Alege soiuri dintre plantele de apartament de pe acest site, unde vei gasi violete de parma, azalee, begonii și trandafiri în ghivece la prețuri mici și cu livrare gratuită.

2 Dă un suflu nou livingului schimbând perdelele

Deşi nu costă mult, perdelele sunt obiectele din casă care pot schimbă radical aspectul unei încăperi. Adaugă o draperie într-o culoare mai tare şi vei avea senzaţia de înnoire totală. Poţi cumpără perdele şi draperii gata făcute sau poţi să alegi materialele şi să mergi cu ele la o croitoreasă pricepută pentru a le tivi. Cea de-a doua variantă este mai ieftină şi îţi dă mai multe libertate în ceea ce priveşte culorile şi texturile materialelor.

Cu siguranţă ai observat că atunci când dai jos perdelele că să le speli, întreaga încăpere arată diferit. Aşadar, îţi poţi da seama uşor cât de mult influenţează aceste obiecte atmosfera dintr-o casă.

3 Schimbă covorul sau mocheta

La fel că şi perdelele, lucrurile care îţi acoperă podelele pot să modifice total atmosfera dintr-o cameră. Alege un model total diferit faţă de vechiul covor, aşa încât diferenţa să fie sesizabilă. Preţurile covoarelor nu sunt foarte mari, însă schimbarea din casă ta va fi una semnificativă, îţi garantăm.

Poţi găsi o mulţime de modele ieftine în magazinele online, aşa că nu mai trebuie să-ţi faci griji legate de transportarea lui până acasă.

4 Cum faci că mobila să arate că nouă

Schimbarea mobilei din casă poate fi extrem de costisitoare, aşa încât trebuie să fim inventivi şi să apelăm la soluţii ieftine pentru a o face să arate din nou că nouă. Vopsirea este cea mai uşoară şi ieftină metodă prin care poţi reînnoi mobila veche. O altă variantă este colantarea. Pe piaţă se găsesc o mulţime de modele de folii autocolante care imită lemnul şi cu care poţi îmbracă măsuţă de cafea din sufragerie, biroul vechi, dar şi comodă de la televizor sau alte obiecte mai mari.

Un alt truc util este schimbarea mânerelor. Mobila îşi arată de obicei vârstă la mânere – unele lipsesc, altele sunt defecte, altele s-au rupt. Dacă schimbi aceste obiecte mici vei observă că aspectul mobilei va fi mult îmbunătăţit.

5 Schimbă poziţia mobilierului

Am lăsat la final cea mai uşoară modalitate de a schimbă aspectul casei: mutarea mobilei. De obicei, când ne mutăm în casă nouă ne grăbim să aşezăm lucrurile cât mai repede la locul lor fără să calculăm bine spaţiul şi fără să ne gândim care ar fi cu adevărat poziţia cea mai potrivită pentru anumite obiecte de mobilier.

Schimbarea poziţiei canapelei din living, a patului sau a cuierului din hol nu te va ajută doar să modifici puţin felul în care arată casă. S-ar putea să descoperi cu această ocazie că apartamentul poate fi mai spaţios dacă organizezi mai bine mobilierul. Fă o schiţa generală pe o foaie şi gândeşte-te cum ai putea muta lucrurile în fiecare cameră, suntem siguri că vei identifica noi posibilităţi, chiar şi dacă ai un apartament de mici dimensiuni.

Ce alte schimbări crezi că se mai pot face în casă cu bani puţini?

Sursa: www.casa - gradina.ro


Stiri