9 idei simple pentru renovarea bucatariei




Vrei o bucătărie nouă, dar nu poți face investiții majore? Există soluții parțiale pentru renovarea bucătăriei pe care le poate pune în practică oricine, fără să fie un specialist. Se spune că a schimba sau modifica doar 20% dintr-o încăpere este suficient pentru un impact maxim și pentru a avea sentimentul de renovare și reamenajare.

Iată cele mai bune idei simple pentru renovarea bucătăriei cu efort minim și cu investiții foarte mici.

1. Îmbunătățește iluminatul. Nu este nevoie să faci investiții uriașe. Simpla schimbare a becurilor, a abajurului pentru lampa centrala din bucătărie este suficientă. În plus există oto felul de lampi și soluții d eiluminare care se fixează pe piesele de mobilier prin lipire sau cu cleme. Unele dintre acestea funcționează cu acumulatori, altele cu baterii. Toate acestea pot schimba decorul din bucătărie radical, fară nici un efort.

 

2. Detalii arhitecturale. Da! Poți face așa ceva cu ajutorul tapetului sau cu autocolante. Acesta pot sugera arcade, coloane sau pot transforma un perete banal într-o variantă specială. Există tapet care imita caramida, piatra naturală sau alte materiale. Fiecare în parte poate să fie o soluție pentru renovarea bucătăriei.

3. Un aparat nou. Nu-l alege pe cel mai scump ci pe cel care este cu adevărat necesar în bucătăria ta. Alege-le pe cele care imită inoxul sau sunt din inox pentru că sunt nu doar utile dar și veritabile elemente de decor. Și aragazul vechi sau mașina de spălat vase pot primi o mască nouă. Toate sunt detalii banale care vor cotribui major la renovarea bucătăriei.

4. Detalii de lux. Nu te pune nimeni să faci investiții majore. Am spus ”detalii”. Materiale simple și banale pot da un aer de lux în bucătărie. De exemplu panourile din sticlă colorată care sunt excelente pentru a acoperi peretele din dreptul aragazului sau al suprafeței de lucru. Nu costă mult, iar efectul este wow! Sticla mată sau colorată este o alegere pe care trebuie să o iei în calcul dacă vrei o renovare a bucătăriei. În plus montarea este simplă și o poate realiza oricine.

5. Refresh pentru piesele de mobilier din bucătărie. Cum? În primul rand repara tot ceea ce este re reparat d ela balamale la sertare care nu merg uns. Curață bine ușile și interiorul. Crăpăturile sau defecțiunile se pot remodela cu chit, iar ulterior poți vopsi totul într-o nouă culoare. Evident poți folosi aceiași culoare, dar o împrospătezi cu un strat nou de vopsea. Câștigul este dublu. Vei avea satisfacția lucrului făcut de tine și îți vei realiza renovarea bucătăriei. Același lucru este valabil și pentru aparatele din bucătărie. Nu le păstra decât pe cele care funcționează și pe cele pe care le folosești.

6. Schimbă detaliile mici. La ce mă gândesc când spun detalii mici. Iată: butoanele aragazului, grilajul aragazului, gratarul din cuptor, robineții bateriei, perdelele din bucătărie, tocatorul și unele dintre instrumentele (telul, lingurile de lemn), fața de masă din bucătărie, șervetele de bucătărie, ibricul pentru cafea…

7. Blatul din bucătărie. Este și el pe lista cu elemente care pot fi incluse în planul pentru renovarea bucătăriei. Dacă nu poți cumpăra un blat de piatră, deși unele variante sunt foarte ieftine, alege un blat din sticlă sau unul clasic laminat. Costă puțin și va da un aer proaspăt și curat în bucătărie.

8. Soluțuia standardizării. Asta înseamnă un ste nou de scaune, din cele care se supraetajează, farfurii moderne, un set de pahare și așa mai departe. Fiecare în parte aduce ceva nou și proaspăt în bucătărie și te va ajuta să ai o bucatărie nouă, fără efort.

9. Fă un plan. Înainte de a pune în practică toate aceste idei stabilește un buget. Apoi vezi ce este esențial de schimbat, reparat sau înlocuit. Planifică ordinea operațiilor. Fiecare decizie le poate afecta toate celelalte, așa că fiecare demers trebuie făcut logic și eficient. Succes!

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri