BUCURESTIUL ARE 58 DE NOI PROIECTE DE INVESTITII




Primăria Capitalei va demara 58 de proiecte noi de investiții, vizând un spital metropolitan, locuințe pentru tineri, cămine de bătrâni, școli și grădinițe, poduri și pasaje sau piste de biciliști.

“Finalizarea marilor proiecte de infrastructură începute în anii precedenți și aflate în faze avansate de execuție ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice primar. În plus, demararea oricărui proiect nou presupune o serie de demersuri preliminare foarte clare – studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentații de urbanism, care sunt mari consumatoare de timp și mai puțin de resurse”, afirmă doamna Gabriela Firea.

Proiectul de buget al Municipalității pentru anul 2017 include o serie de obiective de investiții esențiale pentru dezvoltarea Capitalei.

Proiecte noi importante pentru deblocarea traficului in Capitala  

Sume alocate studiilor de fezabilitate pentru următoarele proiecte de infrastructură: 1.Supralărgire Sos. Bucureşti Măgurele – 140.000 lei

2.Prelungirea Ghencea str. Braşov între șos. Alexandriei şi Prelungirea Ghencea – 600.000 lei

3.Străpungere și supralărgire str. Avionului între Șos.Pipera și Linia de Centură prin Drumul Nisipoasa, str. Câmpul Pipera și str.Vadul Moldovei cu pasaj denivelat suprateran peste CF Bucuresti-Constanța pe sub pista Aeroportului Aurel Vlaicu – 600.000 lei

4.Pasaj suprateran D.na Ghica-Colentina – 500.000 lei

5.Et. II Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu-Vitan Bârzeşti – 500.000 lei

Obiective de investiții deblocate de actuala administrație  

Pentru toate obiectivele de investitii aflate în execuție au fost prevăzute sume importante în proiectul de buget al anului 2017:

1.Refacere și Modernizare Patinoar Artificial Mihai Flamaropol (lucrări în execuție)– proiectare, execuție și consultanță: 33.500.000 lei. La începutul mandatului obiectivul de investiție  era blocat din cauza necesității elaborării unui nou PUZ, care a stat la baza obținerii autorizației de construire. În urma aprobării acestuia, proiectul tehnic a fost predat în noiembrie 2016 obținându-se și autorizația de construire. În ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. La această dată se execută lucrările de excavație.

2.Sala Multifuncțională – Complex Sportiv Lia Manoliu – executie, proiect și consultanță: 6.000.000 lei. La începutul mandatului, procedura de atribuire era nefinalizată, comisia de evaluare de la acea dată nu își mai exercita atribuțiile. După schimbarea componenței comisiei de evaluare în data de 28 11.2016 s-a reluat reevaluarea ofertelor pentru punerea in aplicare a  Deciziei Curții de Apel nr.2158/13.04.2016, procedura fiind contestată. În 31.01.2017 s-a semnat Raportul procedurii, care la această dată este din nou contestată. Menționăm că procedura a fost contestată în mai multe rânduri, alternativ, de cei doi ofertanți participanți la procedura de achiziție publică.

3.Proiectul Glina reluat dupa o suspendare de 400 de zile– in data de 16.03.2017 a fost depusa la Autoritatea de Management a POIM (Programul Operational Infrastructura Mare) prima cerere de rambursare, in valoare de 5.850.533 lei (echivalent 1.3 milioane euro), pentru contractul de finantare „Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dambovita”, contract semnat in data de 21.12.2016.

În data de 17 martie 2017, s-a semnat actul adițional la Contractul de Lucrări 2 (CL2) din cadrul Proiectului ‘Finalizarea stației de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare și a canalului colector Dâmbovița’, iar ordinul de reluare a lucrărilor a fost emis în data de 20.03.2017, astfel incât lucrările pot continua după o suspendare de 400 zile. O consecință directă a semnării acestui contract este deblocarea Contractului de Lucrari 6 (CL 6), ultimul din cadrul Proiectului care nu fusese demarat întrucât depindea de soluția tehnică din cadrul Contractului de Lucrări 2.

În ceea ce privește Contractul de Lucrări 1 – ‘Extindere SEAU Glina 2 și construirea unui Incinerator de nămol’,  după o lungă perioadă de contestații a licitației, instanța s-a pronunțat, iar Municipalitatea este in procedură de atribuire a contractului. Astfel, toate cele 6 Contracte de Lucrări aferente Proiectului sunt acum în derulare, împreună cu 3 contracte de servicii privind asistență tehnică pentru managementul proiectului și supervizarea lucrărilor, precum și pentru audit”. (CL2 presupune construirea sistemului de drenare de la partea dreapta a Casetei și alte lucrări la sistemul de canalizare de evacuare din Lacurile Titan, Tineretului și Carol”; CL6 presupune „Reabilitarea/înlocuirea rețelei de canalizare și realizarea drenurilor secundare în zonele Cotroceni, Regina Maria și Tineretului). Buget propus pentru anul 2017 -Faza 2 Glina  este de 164.473.000 lei.
 

 Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/bucurestiul-58-de-noi-proiecte-de-investitii/ .

Sursa: www.arenaconstruct.ro


Stiri