Camera cu perete din caramida. Design inedit in mai multe variante
Un perete interior din caramida va atrage cu siguranta mereu atentia si va rezista probei timpului. In plus, acest element de design inedit poate fi usor integrat atat intr-un decor traditional, cat si in unul modern, contemporan sau eclectic. Iata cum puteti amenaja o camera cu perete din caramida.

Curatare

Daca simtiti nevoia sa curatati putin peretele din caramida, incercati un amestec din apa si otet inainte de a folosi produse mai agresive. Pulverizati pur si simplu amestecul acolo unde observati pete si frecati usor cu un prosop. Folositi o perie numai daca este necesar pentru indepartarea murdariei persistente.

Camera cu perete din caramida. Finisaj

Adaugati un finisaj la peretele de caramida ca sa tineti departe praful. Puteti opta pentru unul lucios, ca sa puneti mai bine in valoare peretele, sau unul mat, ca sa nu schimbati aspectul sau natural. In orice caz, cu ajutorul finisajului, va veti asigura ca peretele va arata la fel de bine mai mult timp.

camera cu perete din caramida

camera cu perete din caramida

Finisajul este deosebit de important daca aveti peretele de caramida in baie sau bucatarie, acolo el fiind mai predispus la mucegai si alte probleme cauzate de umiditate.

Dati cu var sau cu bait

Pentru a va proteja peretele, dar si a-i da un aspect mai modern si mai curat, il puteti vopsi alb. Textura peretelui ramane, dar spatiul va fi mai aerisit si mai luminos. Un astfel de perete va arata deosebit de bine intr-un dormitor, unde va avea un efect linistitor.

camera cu perete din caramida

Sau daca preferati niste tonuri caramizii mai puternice si mai diverse, puteti baitui caramida, asa cum se procedeaza cu lemnul. Veti obtine astfel o mai mare bogatie cromatica, fara a sacrifica textura peretelui.

camera cu perete din caramida

Camera cu perete din caramida. Arta si rafturi

Un perete de caramida poate fi un fundal nemaipomenit pentru mica galerie de arta personala.

camera cu perete din caramida

In acelasi timp, rafturile deschise pe un astfel de perete, mai ales intr-o bucatarie, creeaza o atmosfera calda si primitoare in camera.

camera cu perete din caramida

Paleta de culori

In camera in care aveti un perete de caramida puteti opta pentru un decor in culori neutre, in nuante deschise si inchise, care sa reflecte diversitatea celor de pe perete, sau, dimpotriva, unul in tonurile complementare de albastru si oranj pentru contrast si coordonare.

camera cu perete din caramida

camera cu perete din caramida

Sursa: casepractice.ro;  houzz.com


Stiri