Camere pentru copii – organizare si ordonare




Camere pentru copii. Să faci ordine în camerele copiilor poate dura mai puţin timp dacă faci alegerile corecte în materie de mobilier. Hai să vedem împreună ce soluţii la îndemână poţi găsi pe piaţă şi cât costă acestea.

Primul lucru din cameră care îl va ajuta pe cel mic să fie mai ordonat, iar pe tine să muncești mai puțin la adunatul jucăriilor și hainelor, îl reprezintă spațiile pentru depozitare. Asigură-te că în camera copilului ai destule sub formă de rafturi, cutii sau comode. În cazul în care alegi varianta rafturilor suspendate, ai grjă să le fixezi bine în perete și, în plus, alege o înălțime la care să ajungă în primul rând copilul. Un scăunel pe care se poate urca este ideal.

camere-pentru-copii1

Comoda Vence  de la Mobexpert este ideală pentru organizarea tricourilor, a ciorapilor sau a lenjeriei. Preț: 1 421 lei.

Nu umple camera cu obiecte mari de mobilier, asigură-i copilului tău strictul necesar, proporțional cu mărimea camerei, și vei vedea că așa îi va fi mult mai ușor să păstreze ordinea. De obicei, dezordinea se creează în jurul patului sau al biroului, așa că cel mai bine este să poziționezi spațiile pentru depozitare în apropierea acestora. Dacă optezi pentru un rastel, ai grijă ca acesta să fie stabil, iar rafturile lui să fie cât mai adânci.

Grupează-i încă de la început lucrurile pe categorii: jucării, haine și rechizite (dacă este cazul), pentru că așa îi va fi și lui mai ușor să se organizeze. În general, poți să și improvizezi, dacă nu vrei să investești, folosind cutii încăpătoare de carton pe care le poți personaliza alături de cel mic. Desenați-le împreună și vor deveni mai prietenoase.

camere-pentru-copii

Este simplu să organizezi un spațiu pentru doi, chiar dacă sunt frate și soră. La IKEA găsești modulele Trofast pentru depozitare suspendată (115 lei) sau cele cadru (235 lei), în culori diferite.

 

Și culorile sunt elemente importante care pot contribui la ordinea din cameră. Ca sfat general, îți vom spune, în primul rând, să nu umpli pereții cu mai mult de două-trei culori. Poți să mergi la sigur cu albul – care va crea senzația de spațiu și curățenie – sau poți colora un perete în nuanța preferată a celui mic pentru un plus de dinamism, exact ca în imaginea de mai jos, unde s-a optat pentru un perete parțial vișiniu. Și griul este o alegere bună, care se poate asorta foarte ușor.

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri