Ce este esential in living
Ce este esential in living? Mult mai putin decat crezi. Acest articol o sa-ti arate ca nu ai nevoie de foarte multe pentru ca livingul sa fie perfect functional, estetic si confortabil.
Defineste-ti nevoia de spatiu pentru a stii ce este esential in living
Totul pleaca de la ce fel de persoana esti si care sunt nevoile tale de spatiu, sau mai bine zis de consum al acestuia.
Cu toate astea, chiar daca te-ai dovedit a fi un devorator de spatiu, pleci de la aceleasi elemente in jurul carora creezi atmosfera: canapeaua, masa, spatiul media – unde tii tv, audio etc.
Desi in ultima vreme sunt tot mai multi cei care renunta la televizor, nimeni nu scoate inca din calcul acel obiect de mobilier care serveste drept suport pentru echipamentele electronice – fie vorba chiar si de un laptop. Asadar nu-l vom scoate nici noi din calcul.
Daca nu te-ai hotarat cum ar trebui sa arate livingul tau personalizat la final, sau nu ai acum resursele necesare, mai bine te concentrezi asupra unui numitor comun care sa functioneze ca liant pentru orice fel de idei creative pentru accesorizare ce iti vor veni pe parcurs. Retine doar doua cuvinte cheie: simplitatesi confort.
Alege culori versatile
- bej, fildes, ocru – pentru o personalizare viitoare pe culori si atmosfera calde si primitoare. Le vei putea combina cu portocaliu, rosu-grena, mov, verde sau galben.
- alb, gri, negru – pentru o posibila directie inspre elegant, sofisticat sau viu, contrastant. Vei putea combina pe viitor tonuri de gri cu albastru sau cu rosu, negru cu rosu sau chiar alb cu verde subliniat cu negru.
Amana alegerea unui covor
Este unul din elementele care fixeaza personalitatea camerei. Cand nu te-ai decis inca ce “fata” vei da camerei tale:
- mai asteapta pana gasesti o combinatie sau un model care sa completeze firesc ambianta camerei, sau…
- opteaza pentru un model impersonal cu o textura care sa inspire mai presus de orice, confort (vezi modelul din imagine)
- alege un covor nutru pentru un spatiu mic, un covor bogat decorat pentru o amenajare minimalista si simpla si un covor intr-o singura paleta cromatica pentru un spatiu plin de detalii.
- neaparat, covorul trebuie sa fie mai mic decat suprafata camerei, dar picioarele pieselor de mobilier care stau langa perete, trebuie sa atinga limiteele covorului
Cu draperii nu dai niciodata gres
Asta pentru ca, am stabilit deja, laitmotivul unei decorari facute in ritm si regim propriu, si de la care nu stim exact ce vrem, ramane senzatia de confort si caldura. In engleza se foloseste cuvantul “cozy” pentru asta. Perdelele si draperiile ofera acest sentiment din plin.
Cu toate astea si ele, precum covorul, definesc atmosfera in camera. Asa ca ai doua optiuni:
- Folosesti o culoare de baza dintre cele sugerate mai sus..
- Daca iti place foarte mult o nuanta pe care iti doresti sa o ai permanent in living, draperiile pot fi exact elementul menit sa o poarte. Si atunci pornesti cu personalizarea in sens invers folosind nuantele de baza doar pentru a face pauza de culoare sau pentru a rupe ritmul.
- regula de baza este asa: draperi simple, intr-o singura culoare pentru perdele rafinate si complicate si invers. perdele simple si draperii alambicate.
- complexitatea draperiilor este un element care respecta aceiasi regula ca si cea a covoarelor. Complicat pentru un decor simplu si invers.
- draperiile pot tine locul perdelelor, iar in anumite situatii poti renunta la perdele daca alegi graperiile potrivite.
Sursa: casa-gradina.ro