Cele mai sanatoase flori de camera. Aer curat si placere vizuala la ghiveci
Plantele de apartament contribuie semnificativ la obtinerea si pastrarea unui aer curat in interior, prin eliminarea poluantilor si a toxinelor, dar si prin reglarea umiditatii din atmosfera. Se recomanda ca la fiecare 8 metri patrati ai casei sa existe cate o planta, la o inaltime a camerelor de 2,5 metri, ceea ce inseamna ca intr-un living obisnuit ar trebui sa existe doua – trei flori in ghiveci. Dar iata care sunt cele mai sanatoase flori de camera.

Ficusul

Una dintre cele mai populare si indragite plante de apartament, ficusul reuseste cu brio sa imbunatateasca calitatea aerului din casa. Frunzele mari si lucioase ale acestuia nu sunt numai estetice, ci au si proprietatea de a absorbi mai multe substante toxice periculoase care se regasesc in aerul din locuinte, emanate de mobile, covoare sau produse de curatenie, ca benzenul, tricloretilena si formaldehida.

cele mai sanatoase flori de camera ficus

 

Cele mai sanatoase flori de camera. Cactusul

Are adevarati fani printre iubitorii de flori de apartament, insa, pe langa aspectul deosebit, cactusul are si proprietatea de a absorbi noxe si toxine.

cele mai sanatoase flori de camera

Feriga si filodendronul

Purifica aerul, dar contribuie si la sporirea umiditatii in casele in care aerul este uscat, prin procesul de transpiratie.

cele mai sanatoase flori de camera

Cele mai sanatoase flori de camera. Iedera

Aceasta planta obisnuita pe langa case absoarbe nu doar substante precum benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida, dar si-a dovedit eficienta si in combaterea poluarii electromagnetice, prin absorbtia undelor provocate de aparatura electronica si electrocasnica din casa.

cele mai sanatoase flori de camera

Dracaena

Este foarte utila in purificarea aerului, in special atunci cand renovati casa si folositi vopsea industriala, adezive, diluanti si alte produse industriale pentru zugravirea casei. Are rolul de a absorbi, in proportie de aproape 90%, substantele volatile si benzenul.

cele mai sanatoase flori de camera

Cele mai sanatoase flori de camera. Crizantema

Atat de frumoasa si disponibila in foarte multe culori, crizantema este extrem de eficienta in curatarea aerului de noxele degajate de vopsele sau produse diverse de curatare. Este recomandat sa tineti tot timpul crizanteme in ghiveci in camera in care stati, dar acelasi efect il au si daca sunt tinute in vaza.

cele mai sanatoase flori de camera

Voalul miresei si crinul pacii

Sunt ca un burete pentru fumul de tigara, pe care il absorb foarte repede.

cele mai sanatoase flori de camera

Cele mai sanatoase flori de camera. Azaleea

Formand o tufa frumoasa, cu flori deosebite, azaleea este renumita pentru faptul ca absoarbe amoniacul, care este degajat in aer din detergenti si produse de curatare, recomandandu-se mai ales in bucatarie.

cele mai sanatoase flori de camera

Surse: casepractice.ro, copilul.ro, sfatulmedicului.ro, pinterest


Stiri