Mobilarea unei case presupune cheltuieli destul de mari, motiv pentru care adesea facem rabat de la calitate și optăm pentru o variantă mai ieftină sau mai puțin atrăgătoare din punct vedere estetic. Una dintre cele mai ieftine variante este să îți faci singur mobila, o operațiune care nu este nici pe departe atât de grea pe cât pare. La final vei avea o locuință decorată într-un mod original și cu o cheltuială de câteva ori mai mică decât dacă ai apela la un atelier sau un magazin de mobilă.
Iată câteva sfaturi prețioase care te vor ajuta în demersul tău de a-ți construi mobila cu mâinile tale:
Indiferent care este materialul pe care l-ai ales pentru a-ți face mobila, vei avea nevoie de unelte și scule care să te ajute să îmbini corpurile sau să dai găurile necesare pentru șuruburi. Fără uneltele potrivite, proiectul îți va lua mult mai mult timp, iar calitatea lucrării nu va fi aceeași.
Iți vor fi de mare ajutor uneltele de pe acest site, potrivite pentru mai multe tipuri de materiale și care sunt utile în orice locuință, pentru diverse reparații și treburi casnice. Mai mult decât atât, comanda se face rapid, livrarea este gratuită, iar prețurile se pliază perfect pe ideea de buget redus.
Paleții de lemn au devenit foarte populari în designul de interior în ultimii ani. Cu ajutorul lor poți să concepi o canapea, un pat și o măsuță de cafea perfectă pentru sufragerie. Este suficient să îmbini paleții cu șuruburi, să amplasezi pe ei o saltea și ai obținut un pat sau o canapea cu un aspect rustic și fermecător.
Pentru a concepe o masă de cafea pentru living, pune doi – trei paleți de lemn unii peste alții, în funcție de înălțimea pe care o dorești, îmbină-le cu ajutorul unor cuie sau holșuruburi și amplasează deasupra un blat de sticlă.
Mobilierul din PAL este foarte ușor de realizat. Fă o schiță, calculează lungimea și lățimea pentru plăci și cumpăra-le deja tăiate pe dimensiunile de care ai nevoie. Poți face foarte ușor un cuier amplasând o placă de pal pe perete, pe care să pui apoi cârligele cumpărate separat. La fel de ușor poți realiza și polițe din PAL, foarte utile în orice încăpere și pe care poți pune cărți sau obiecte decorative.
Ai nevoie de plăcile de PAL, holșuruburi, o mașină de găurit și diverse alte accesorii în funcție de obiectul pe care vrei să-l realizezi – cârlige, balamale, picioare metalice sau rotive, în cazul în care vrei să faci o masă.
Noptierele cumpărate de-a gata pot fi destul de scumpe, însă poți crea un decor original, dar și practic, folosind lădițe din lemn. Poți vopsi lădița în culoarea pe care o dorești, sau poți folosi autocolant pentru mobilă, așa că doar o întorci și ai obținut o noptieră.
O altă opțiune este să folosești bormașina și câteva holșuruburi pentru a suspenda lădițele de perete, chiar la nivelul patului, obținând un decor asemănător cu cel din imaginea de mai jos, în care poți vedea și cum arată un pat din paleți de lemn:
Cauciucurile vechi pot fi folosite în o mulțime de moduri în locuința ta, de la crearea unui pătuț confortabil pentru animalul tău de companie, până la realizarea unei măsuțe sau a unor scaune. Tot ce trebuie să faci este să fixezi pe cauciuc o bucată de lemn rotundă (cu șuruburi sau cu ajutorul unui adeziv mai puternic) și la final să vopsești noul scaun sau să-l înfășori în material textil sau sfoară.
Pentru a construi o masă, poți folosi două cauciucuri puse unele peste altele și la final să adaugi și suportul. O măsuță pentru terasă poate fi foarte ușor realizată cu ajutorul a două cauciucuri, vopsite în orice culoare dorești, peste care să pui un blat de sticlă.
Bugetul alocat mobilării casei va fi mult redus, dacă te folosești de aceste idei și sfaturi. Mai mult decât atât, la final vei avea și satisfacția lucrului făcut de tine, cu propriile mâini.
Ce părere ai despre aceste idei? Pe care ai pune-o în aplicare în locuința ta?
Sursa: www.casa-gradina.ro