Cum aduci natura la tine acasa
 

Iubesti natura? Cum o aduci la tine in casa? Da, plantele sunt o buna solutie, dar nu singura… Natura este adesea o scapare din constrangerile cotidianului, de aceea multi oameni vor sa isi creeze propriul refugiu chiar acasa, aducand natura in casa. Cum poti face asta si care sunt cele mai bune strategi pentru a face ca natura sa fie parte integranta din casa ta, afla in cele ce urmeaza.

Amenajarile interioare bazate pe includerea naturii in propriul camin tine cont de cateva elemente cheie. Daca acestea nu lipsesc, atunci coltisorul tau de natura este asigurat chiar intre cei patru pereti.
PLANTE
Includerea plantelor in decoratiunile interioare adauga un plus de lumina si verdeata. Mai mult decat atat, acestea contribuie la imbunatatirea calitatii aerului. In functie de spatiul de care dispui, poti alege ghivece mai mari sau mai mici. Pentru locuri mici, vazele sunt cel mai potrivit recipient pentru a bifa acest element de pe lista.
LEMN
Cel mai simplu si sigur mod de a introduce lemnul in decoratiunile interioare este prin piesele de mobilier. Rafturi, dulapuri, masa si chiar scaunele pot fi adevarate comuniuni cu natura prin aparitia lemnului in peisaj. Ideal pentru impresia de natural pe care o lasa este lemnul netratat in stare pura, sau teratat astfel incat sa pastreze luminozitatea si caldura lemnului natural.
PIETRE
Un element decorativ de exceptie, piatra poate constitui un accesoriu unic, in functie de dimensiuni si origini. Colectioneaza de pilda pietricele cu diferite forme, culori si marimi din vacante si aranjaza-le pe rafturi, in vaze, pe pervazul ferestrei, in ghivece sau pe masa, ca aranjament central. Un perete acoperit cu tapet care imita piatra naturala, piatra naturala in bucatarie pe podele sau un blat din p-iatra sunt si ele solutii excelente care aduc natura in casa ta.
SCOICI
Ca si pietrele, scoicile pot fi accesorii decorative de exceptie. In plus, acestea adauga un plus de profunzime la decorul care uneste interiorul cu natura. Vaze, boluri si rame foto pot gazdui cu succes scoicile pe post de ornamente. Este insa foarte important cum le asezi si cum le integrezi in decorul din casa. Un decor cu tenta marina accepta usor scoici, dar un decor clasic va tolera mai greu un astfel de detaliu.
 APA
Cel mai linistit element al naturii, apa, este usor de inclus in stilul decorativ. O vaza cu apa si cateva pietricele sau un bol cu plante plutitoare pot crea o atmosfera care inspira mult calm. Pentru un aspect sofisticat, optiunea de fantana interioara aduce un pas in plus catre natura. La fel de bine poti apela la un bol mare cu apa cristalina in care sa amenajezi un acvariu cu plante, fara pesti. Ideal este sa folosesti plante veritabile.
FRUCTE SI LEGUME
Chiar daca sunt accesorii trecatoare si variaza in functie de sezon, fructele si legumele pot da un plus de culoare in orice incapere. Aranjate cu gust intr-o farfurie sau bol, acestea pot fi asortate cu alte condimente uscate, precum bete de scortisoara sau chilli.
TINE PASUL CU ANOTIMPUL
Este un truc simplu si foarte eficient pentru acre poti aduce natura in casa ta. Aduna crengi si elemente tipice sezonului. ramuri cu matisori, primavara, ramuri cu frunze si flori de vara, vara, castane si ram,uri uscate cu forme spectaculoase iarna si, evident brad, iarna…
Sursa: casa-gradina.ro

Stiri