Indiferent care sunt veniturile tale, o canapea bună este o investiție serioasă, deci este necesar să alegi o canapea care să dureze o viață. Câteva sfaturi simple te vor transforma într-un cumpărător deștept și avizat.
În primul rând ține minte că prețul nu este neapărat cel mai bun detaliu. O canapea scumpă nu este neapărat și o canapea durabilă. Prețul poate să vină din materiale, din renumele și marca firmei, dar aceste detalii nu sunt importante pentru durabilitatea unei canapele.
O canapea care să dureze o viață este realizată pe un cadru robust din lemn. Lemnul moale, cum ar fi pinul, este low-cost, se poate deforma sau descleia după mai puțin de 4-5 ani. O structură pe lemn de esență tare este o garanție că ai ales o canapea care să dureze o viață. Asta înseamnă stejar, frasin sau fag. Evită ramele din PAL, plastic, dar și pe cele din metal; ele se pot deforma și crăpa.
Caută o canapea care are structura prinsă în dibluri și evită-le pe cele lipite numai cu adeziv, dacă vrei o canapea care să dureze o viată.
Pentru a testa puterea cadru, ridică un colț frontal sau un picior din față al canapelei de pe podea la circa 5-6 centimetri. Dacă și celălalt picior se ridică cu 2-3 centimetri, cadrul este solid, dar dacă este încă pe podea sau abia ridicat, rama și cadrul canapelei este prea slab.
Un cadru cu îmbinări din dibluri din lemn, dibluri duble din lemn, blocuri de colț din lemn sau șuruburi metalice este o alegere inspirată. Cadrurile lipide cu adeziv și cuie trebuie evitate. Cum vezi asta? Ridici canapeaua și cauți îmbinările. Modul de îmbinare nu se vede în preț. Pot exista canapele scumpe care sunt doar bătute în cuie și încleiate și canapele convenabile ca preț, legate în dibluri.
În ceea ce privește tapiseria și materialele folosite pentru umplerea canapelelor ține minte că cele care sunt făcute pe arcuri sunt din categoria canapele care durează o viață, iar cele pe chingi sau ochiuri de plasă sunt incomode și foarte puțin durabile. Arcurile se simt când presezi puternic pe perna canapelei. Nu le vei simți dacă stai în poziție normală sau cultcat pe canapea. În plus o canapea durabilă trebuie să fie foarte silențioasă. Dacă scârțâie sau trosnește, caută alta. Probabil că vânzătorul îți va spune că scârțâie pentru că este nouă. Nu-l crede, minte!
O canapea care durează o viață este cea umplută cu fibre de poliester sau alte materiale naturale ori sintetice cu densitate mare. Pare mai tare, dar este cea mai bună alegere. Evită canapelele umplute cu spuma poliuretanică, cu perne adăugate moi și foarte confortabile. Spuma cu densitate mică se deteriorează repede.
Textile dure. Acestea sunt cele mai bune alegeri pentru o canapea care să dureze o viață. Bumbacul sau amestecuri de fibre naturale, lâna și pielea sunt frumoase și foarte rezistente și se pot întreține și curăța ușor. Materialele sintetice, mătasea și combinațiile de țesături trebuie evitate. În plus alege modele de canapea într-o singură culoare. Sunt mult mai bune decât cele cu materiale imprimate.
Sursa: www.casa-gradina.ro