Cum îți transformi bucătăria veche într­-una modernă fără să renovezi. 5 schimbări surprinzătoare și simple




Dacă de fiecare dată când intri în bucătărie privirea îti cade pe micile ei defecte și gândul îți zboară la bucătăriile luxoase din revistele de design interior, poate că a venit timpul să faci câteva mici modificări. Nu e nevoie să îți renovezi bucătăria de la zero ca să îi dai o nouă față, ci poți face schimbări simple care să aducă un suflu de nou și modern în casa ta.

Reorganizează-­ți dulapurile de bucătărie

Calitățile care definesc cel mai bine o bucătărie modernă sunt organizarea și funcționalitatea. Dacă în bucătăria ta s­au aglomerat în timp diverse lucruri, de la ustensile de gătit până la mai multe tipuri de veselă, este cazul să le reevaluezi pe toate și să te desparți de cele pe care nu le mai folosești sau care s­au deteriorat. Împarte apoi vesela și ustensilele în funcție de frecvența cu care le folosești. Cele pe care le utilizezi rar le poți plasa în locurile mai greu accesibile, în timp ce acelea la care apelezi zilnic trebuie să stea mereu la îndemână.

Înlocuiește accesoriile vechi sau uzate

Cele mai folosite accesorii dintr­o bucătărie sunt aragazul, blatul de bucătărie și chiuveta și tot acestea sunt primele care se uzează în timp. Dacă în privința aragazului nu ai altă opțiune în afară de a cumpăra unul nou, blatul de bucătărie poate fi înlocuit mult mai ușor sau tapetat cu o fațetă noua. În cazul chiuvetei, cea mai mare problemă pe care o vei întâmpina este legată de depunerile de calcar, pe care niciun produs de curățare nu le poate îndepărta complet. O soluție foarte bună dacă nu vrei să cheltuiești mulți bani cu schimbarea chiuvetei este să înlocuiești doar bateriile de bucătărie cu unele din inox de calitate, care să fie ușor de curățat și întreținut.

Vopsește pereții într­-o nuanță deschisă

Bucătăria este încăperea din locuință în care petrecem cel mai mult timp, așa că este și cea care se murdărește cel mai repede. Un strat nou de vopsea te scapă de petele lăsate de stropii de ulei care au sărit pe pereți și este cel mai simplu mod prin care poți crea impresia unui spațiu nou­nouț. Albul este cel mai potrivit pentru pereții din bucătărie, pentru că poate crea iluzia unei încăperi mai spațioase. Dacă vrei o pată de culoare care să aducă un plus de vitalitate în bucătăria ta, poți alege câteva prosoape colorate, un bol cu fructe și câteva decorațiuni pentru a umple spațiile goale.

Vopsește­ți dulapurile într-­o culoare nouă

Dacă nu vrei să schimbi cu totul mobilierul de bucătărie, dar ți­ar plăcea să arate ca nou, poți încerca să vopsești dulapurile într­o altă culoare. Dacă acestea nu sunt din lemn și nu pot fi vopsite manual, poți încerca să folosești un autocolant colorat. Vei obține astfel un mobilier reîmprospătat, a cărui culoare îți energizează întreaga încăpere.

Un strat nou de lac peste parchetul din bucătărie sau câteva covorașe simple pe care sa le pui peste gresie vor completa aspectul încăperii și se vor armoniza frumos cu restul schimbărilor pe care le­ai făcut. Iar ferestrele vor arăta complet diferit dacă vopsești tocurile și le decorezi cu o perdea scurtă, cu imprimeu cu fructe sau legume.

Aceste schimbări sunt simplu și rapid de pus în practică și nu trebuie să intri în reparații capitale sau renovări costisitoare pentru a da o față nouă și modernă bucătăriei tale.

 

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri