Cum luminezi o camera intunecata
Ai o camera intunecata? Cum o luminezi? Exista solutii pentru a lumina o camera intunecata, altele decat sa largesti ferestrele si sa folosesti energie electrica.

Culoarea peretilor. Aceasta este cea mai buna cale prin care poti sa luminezi o camera intunecata. Solutia sta in culoarea aleasa pentru zugraveala peretilor. Cele mai bune alegeri sunt culorile solare: portocaliu pal, galben stralucitor sau alb luminos. Toate aduc lumina in camera. Alege pentru o camera intunecoasa, mobile in contrast cu peretii luminosi, astfel incat contrastul sa echilibreze decorul. Petele de culoare in aceleasi nuante solare sunt necesare.

Oglinzi mari si foarte mari. Se stie ca o oglinda lumineaza o camera, dar daca ai o camera intunecata solutia ideala este sa alegi oglinzi mari, chiar supradimensionate. Acestea trebuie pozitionate fata in fata cu fereastra sau pe un perete lateral cu fereastra, astfel incat sa reflecte lumina si, implicit, sa o amplifice.

In cazul in care camera este foarte intunecoasa singura solutie eficiente o reprezinta corpurile de iluminat. Lumina centrala dintr-o camera ramane cea mai buna solutie, dar aceasta poate fi “ajutata” de spoturi de lumina care sa puna in valoare si colturile incaperii.

O solutie foarte buna prin care luminezi o camera este aceea de a adauga stralucire. Trucul este bun in toate camerele, dar variaza cantitatea. Intr-o camera de zi poti sa folosesti perne de decor imbracte in materiale sclipitoare. In dormitor poti sa pui pe pat o cuvertura stralucitoare. Un truc bun, dar care se preteaza bine in dormitor si holuri este acela de a adauga piatra stralucitoare in vopseaua pentru pereti. O sa iasa o zugraveala cu sclipici, dar din dozarea inteligenta a cantitatii poti sa transformi o camera intunecata in una ceva mai luminoasa.

Intr-o camera de zi intunecata poti sa renunti la perdele. O folie care matizeaza geamul poate sa fie suficienta pentru a avea intimitate. Pentru un dormitor intunecos poti renunta complet la draperii pe care le inlocuiesti cu perdele albe, fara model, din tesaturi foarte fine. Solutia este buna si pentru living.

O camera intunecata care se afla la mansarda are ca solutie un luminator in tavan si ferestre pentru mansarda. Aceasta metoda este foarte buna, desi implica o suma importanta de costuri. Dar, in timp, cheltuiala se amortizeaza prin economia facuta la energie electrica.

Sursa: casa-gradina.ro; Sursa foto: pixabay.com


Stiri