Cum vopsesti piesele de mobilier fara greseala




 

Un strat nou de vopsea schimba complet si rapid imaginea unei piese de mobilier, dar pentru asta trebuie sa stii cum vopsesti piesele de mobilier fara greseala.

Sablarea. Este o operatiune esentiala, principala care asigura un rezultat perfect. Exista o mulțime de primeri si vopseluri care spun ca se poate si fara sablare, dar nu este deloc adevarat. Sablarea este o necesitate. Foloseste hartie abraziva cu diferite duritati, un polizor sau sau orice alta solutie de slefuire mecanica stii. Ideea este ca lacul, vopselurile anterioare si petele sa fie complet indepartate, iar suprafata sa fie curata, uscata, fina si complet lipsita de praf.

Reziduurile. Sablarea, praful sau pur si simplu umezeala aduc impuritati. O piesa de mobilier trebuie sa fie perfect curata inainte de a fi revopsita, sau chiar vopsita pentru prima data. Cea mai buna curatare o vei avea cu un produs care curata prin a atrage toate impuritatile. O perie, o suflanta sunt cele mai bune solutii. Locul unde vei vopsi o piesa de mobilier trebuie sa fie la randul lui curat si pe cat se poate lipsit de praf.


  • cum vopsesti (3)

Grund. Este un detaliu care sustine procesul de vopsire care ofera rezistenta in timp si calitate estetica, la final. Grundul este necesar daca vrei sa vopsesti piesele de mobilier fara greseala. Odata ce amorsa este complet uscat, poti trece la faza finala.

Vopseste. Vopseaua trebuie aleasa cu atentie pentru a fi pe masura scopului urmarit. Conteaza unde va sta respectiva piesa de mobilier. Daca sta afara sau intr-un loc cu umezeala alege o vopsea pe baza de ulei mineral care asigura buna protectie lemnului. Aplica cel putin doua straturi cu un interval de uscare de cel putin 6-12 ore intre etape pentru ca vopseaua sa se usuce. Foloseste pensule bune sau role, dar mereu perfect curate. Ai grija ca aceasta sa nu lase urme, peri sau scame pentru ca acestea se vor prinde in stratul de vopsea si vor strica complet rezultatul final.

Una din etapele importante si esentiale este cea in care nu faci nimic, respectiv cand piesea de mobilier vopsita se usuca. Este esential sa se usuce intr-un loc unde nu se poate murdarii sau unde nu este praf pentru ca rezultatul final sa fie frumos.

La final pentru a definitiva totul ai nevoie de uns trat de lac protector care va functiona ca un sigiliu si va fi incunuarea muncii tale. Daca respecti toti acesti pasi o sa vopsesti piesele de mobilier fara greseala.

 

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri