Despre Feng Shui




Există câteva principii de bază pentru o casă Feng Shui. Le puteți lua în calcul pe toate sau doar câteva dintre acestea. De fiecare dată rezultatul o să fie plăcut pentru că regulile Feng Shui, dincolo de conotațiile oculte, acestea fac casa confortabilă, elegantă, practică și o pun în valoare.

Într-o casă, metodologia Feng Shui introduce idei ce țin cont de criterii precum: forme, configurații, culori, materiale, texturi, materiale, greutate, proporții, orientări cardinale.

O locuință sau o cameră care inițial nu au fost amenajate după principiile Feng Shui pot fi reamenajate. Desigur, există și situații în care este necesară, dar imposibilaă schimbarea poziției pereților. În acest caz se acționeaza asupra altor elemente precum: culoare, elemente decorative, felurile de materiale utilizate, proporțiile și dispunerea obiectelor.

Casa Feng Shui este o casă pozitivă, iar elementele necesare pentru a ajunge la aceasta sunt ușor de realizat. În plus, toate aceste trucuri Feng Shui sunt ieftine și îmbunătățesc starea generală de spirit pentru că dacă nu fac minuni, sigur dau un aer plăcut casei tale. Astfel, se pot obține efecte de armonizare și cu investiții mici.

Cum se proiectează casa Feng Shui?

Primul pas constă în evaluarea locatarului în urma căreia i se identifică nevoile. Apoi se evalueaza spațiul construit sau care urmează să fie construit, determinându-se caracteristicile sale energetice. Pasul trei constă într-o a treia evaluare care privește compatibilitatea spațiu-persoană. Apoi se aleg elementele ce au reieșit din primele trei evaluări și  se găsesc soluții pentru compatibilizarea și armonizarea energiilor spațiului și persoanei.

Cateva principii de bază

  • Este bine să se evite camerele cu forme neregulate sau colțurile, care pot fi mascate prin plante sau obiecte de decor.
  • În general, în casă trebuie să domine senzația de armonie. Astfel, în dormitor, nu sunt de dorit echipamente tip televizor sau DVD care să distrugă energiile pozitive ale camerei resptective.
  • Aerul curat și proaspăt este iarăși un element de bază, însă nu pune plante în dormitor.
  • Lumina trebuie să fie pe cât posibil naturală, culorile – calde, relaxante.
  • În final, nu uita că Feng Shui este unic și  mereu in schimbare.

Stiri