FIRMELE DIN CONSTRUCTII, SUSTINUTE IN CONFEDERATIA EUROPEANA A CONSTRUCTORILOR
Uniunea Națională a Patronatului Român și-a reactivat poziția în Consiliul Director al Confederației Europene a Constructorilor (European Builders Confederation) și, astfel, va susține interesele întreprinderilor mici și mijlocii din România, în calitate de membru al EBC.

EBC are sediul la Bruxelles și este o organizație reprezentativă la nivel european a organizațiilor antreprenoriale naționale din domeniul constucțiilor. Confederația dorește să se asigure că interesele IMM-urilor din construcții sunt luate în considerare în cadrul actului legislativ din Europa, astfel încât antreprenorii să beneficieze de un mediu de afaceri prietenos și pentru a putea fi unul dintre motoarele creșterii sustenabile pe continent. EBC acționează ca IMM-urile din construcții să participe efectiv la luarea deciziilor, în domenii vitale ale sectorului, cum ar fi: sustenabilitate, sănătatea și siguranța angajaților, accesul la piață, standardizare, mediu de business corect.

De asemenea, EBC sprijină participarea IMM-urilor la dialogul social sectorial și a solicitat să fie inclus în Comitetul European de Dialog Social în Construcții, ca membru deplin. Președintele EB este domnul Patrick Liebus, reprezentând CAPEB, Franța. Una dintre cele mai recente luări de poziție ale Confederație a fost cel referitor la modificarea Directivei de Eficiență Energetică, în sensul demarării unor programe masive de reabilitare a clădirilor și pentru alocarea fondurilor publice necesare.

 Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/firmele-din-constructii-sustinute-confederatia-europeana-constructorilor/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri