Fosele ecologice, viitorul prietenos cu natura al apelor reziduale




Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să achiziţioneze sisteme de fose septice ecologice, fie că aceştia se deconectează de la sistemul de canalizare comun, fiind nemulţumiţi de servicii şi costuri, fie că aleg acest sistem în construcţia unei case noi. Folosind mai puţină energie şi necesitând mai puţină întreţinere decât alte sisteme, fosele ecologice sunt o metodă preferată de tratare a apelor reziduale pentru cei care doresc să reducă costurile. Acest sistem ecologic reprezintă o soluţie excelenta atât pentru nevoile interne şi cât şi pentru companiile comerciale.

Aceste fose ecologice au revoluţionat nu numai modul în care apele uzate sunt tratate din punct de vedere practic, dar şi în ceea ce priveşte durabilitatea lor de mediu. Sistemul avansat de fose eco este un sistem inovativ, perfect adaptabil la aproape orice locuinţă rezidenţială sau comercială, inclusiv la staţiile municipale de canalizare. Cu aceste sistem, atât persoanele fizice cât şi cele juridice nu mai trebuie să se bazeze pe sistemele de fose septice care risca sănătatea şi siguranţa oamenilor şi a mediului.

Cumpărătorii trebuie să ştie că acest tip de sistem necesită o fosă septică, împreună cu un sistem de absorbţie a solului, care sunt instalate în subteran. Primul pas în achiziţia uneia este o amplă documentare pe forumuri şi site-uri de specialitate in privinţa modelelor, dimensiunilor şi listei de preturi ale foselor ecologice. Al doilea pas este reprezentat de alegerea unui profesionist care poate stabili care este sistemul care funcţionează cel mai bine pentru fiecare tip de casă, precum şi costul acestei lucrări. Desigur, costul instalării va depinde şi de tipul de rezervor ales. Trebuie ţinut cont şi de faptul că, înaintea începerii instalării unui astfel de sistem, este imperios necesar să fie obţinute autorizaţii din partea instituţiilor competente. Totodată, trebuie avute în vedere o serie de elemente în cazul instalării unui rezervor septic ecologic, indiferent de originea sa. 

Aruncarea uleiurilor alimentare în exces şi a grăsimilor în sistemul de canalizare poate duce la umplerea fosei septice superioare şi poate cauza colmatarea conductelor cu sistem închis. Uleiurile şi grăsimile au un sistem dificil de descompunere şi pot cauza probleme de miros şi dificultăţi în procesul de golire periodică.

Aruncarea în toaletă a produselor de igienă care nu sunt biodegradabile, cum ar fi prosoapele de unică folosinţă sau mugurii de bumbac, ziare, scutece pentru copii, etc va duce la umplerea rapidă şi înfundarea fosei septice ecologice. Aceste materiale nu trebuie să fie aruncate în canalizare, ci la un coş de gunoi.

Unele substanţe chimice pot afecta procesul de degradare chimic şi de protecţie a mediului în cadrul sistemului septic. În această categorie intră substanţe precum: pesticide, erbicide, substanţe cu o concentraţie ridicată de albire sau de soda caustică, dezinfectante în exces, alte substanţe anorganice, cum ar fi vopsele şi solvenţi. De asemenea, trebuie evitată plantarea de arbori sau arbuşti peste câmpul de drenaj, deoarece acest lucru poate duce la deteriorarea sau înfundarea ţevilor din sistem.

Un sistem de canalizare bazat pe o fosă septică ecologică (indiferent de producător), pe un rezervor din beton, fibră de sticlă sau plastic, ar trebui să aibă o durată de viaţă de 50 de ani, cu condiţia să fie dimensionate şi instalate în mod corespunzător.

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri