Idei pentru casa ta pe care le poti pune in aplicare intr-un week-end
Vrei să-ți înfrumusețezi casa rapid, fără costuri exagerate? Uite cinci idei pentru casa ta pe care le poți pune în practică în două zile, adică cât durează un week-end. Planul funcționează perfect dacă vei aloca câteva ore, pe parcursul săptămânii pentru mici cumpărături. Costurile sunt mai mult decât modice, iar efectul final este garantat. casa ta va fi proaspătă și veselă, înfrumusețată și primitoare.

 

1. Husa pentru canapea, scaune, fotolii. Acestea pot face diferența instantaneu. Există materiale, țesături și culori diferite și foarte multe opțiuni care fac posibilă orice reamenajare. Alege un material din in, cumpără metraj și croiește totul la fața locului. Ai nevoie de un adeziv bun (alege unul special pentru țesături), de o foarfecă bună și de puțină răbdare și un strop de îndemânare. Husa pentru canapea poate fi așezata pur și simplu, nu este neapărat nevoie să o fixezi, dar daca vrei asta poți să folosești un capsator pentru mobilă sau adeziv.

2. Perne aruncate pe canapea pot împrospata aspectul unei camere instantaneu. Alege culorile care completeaza ceea ce ai deja, sau încearcă  un nou look. Aceasta este o modalitate foarte bună de a experimenta un nou aspect pentru cameră sau pentru casă. Alege culori exotice bogate și texturi care pot sugera un aspect marocan, sau un ton vesel și culori curate care schimbă tot aerul din casă. Nu exagera însă cu numărul pernelor și nici cu bogația cromatică. Trebuie să rămâi în paleta de culori a camerei.

La fel de bine pot revitaliza o cameră și păturile colorate. Sunt ieftine, bune, practice și extrem de utile în orice anotimp. Sunt o pată de culoare și împrospătează imediat orice încăpere.

Tot la categoria țesaturi intră și un covor nou, o carpetă, alte perdele sau o draperie. Uneori a schimba transparentele de la ferestre este suficient pentru a da camerei o imagine nouă. Ia în calcul transparentele romane. 

3. Pereții joacă un rol important în casă, așa că nu le ignora. O fotografie, un desen, un tablou original, va transforma camera. Caută poze de autori consacrați și vei avea o casa minunată! Nu trebuie să cumperi lucrări de artă, deoarece fotografiile vechi pot fi, de asemenea o soluție minunată. Nu ezita să grupezi mai multe imagini! la fel de bine poate funcționa și o hartă veche, un desen simpatic al copilului sau pozele tale din vacanta, dacă sunt înrămate și plastifiate.

4. Lampadarul, abajurul, lampa din tavan și alte surse de lumină. Strategia este simplă. Scapă de ceea ce nu foloșești și schimbă ceea ce poate fi îmbunătățit. Un abajur nou poate schimba complet o încăpere.

5. Scoate la lumina obiectele vechi, vasele de porțelan sau alte obiecte care su stat ascunse în spatele ușilor dulapurilor. Sunt elemente decorative excepționale pe care trebuie să le pui în valoare. Afla totul despre obiectele vechi aici si aici .

Sursa: casa-gradina.ro; Sursa foto: pixabay.com

 

 


Stiri