LUCRARILE DE CONSTRUCTII TREBUIE AUTORIZATE, INDIFERENT DE SUPRAFATA
Nici lucrările de construcții cu suprafața mai mică de 10 mp nu vor fi scutite de procedura obișnuită de autorizare, dat fiind că deputații se pregătesc să respingă proiectul de Lege care ar fi creat o astfel de portiță în legislație.

„Soluția propusă de inițiator ar permite executarea lucrărilor de construcții pe suprafețe de până la 10 mp fără autorizație de construire, ceea ce ar conduce la executarea unor construcții fără a ține seama de prevederile urbanistice ale zonei și de regimul tehnic, economic și juridic al imobilului.

Emiterea autorizației de construire sau desființare doar pentru lucrările de construcții cu suprafață de peste 10 mp apare ca fiind în dezacord cu legislația privind calitatea, disciplina și siguranța în construcții”, arată raportul de respingere, emis de Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost inițiată de deputatul Andrei-Valentin Sava (PSD) și, pe 20 septembrie 2016, a fost respinsă de Senat. Cu toate că partidul inițiatorului coincide cu majoritatea de guvernământ, Executivul Grindeanu nu a fost de acord cu propunerea legislativă și a anunțat că nu o va susține. Ajunsă pe masa comisiei de specialitate, propunerea legislativă a primit aviz negativ și va fi înaintată plenului cu propunere de respingere. Urmează ca votul plenului să fie hotărâtor, având în vedere că forul deputaților este camera decizională.
În urma dezbaterilor s-a constatat că autorizația de construire este necesară pentru executarea lucrărilor de construcții, indiferent de suprafața acestora, pentru obținerea unor construcții de calitate, în scopul protejării vieții oamenilor, a bunurilor acestora, a societății, a mediului înconjurător și pentru respectarea cerințelor fundamentale prevăzute de Legea nr. 10/1995”, se mai arată în raport.

 Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/lucrarile-de-constructii-trebuie-autorizate-indiferent-de-suprafata/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri