MAI PUTINE LUCRARI DE CONSTRUCTII IN PRIMELE CINCI LUNI ALE ANULUI
Volumul lucrărilor de construcții din primele cinci luni ale anului a scăzut, în comparație cu perioada corespunzătoare a anului precedent, atât ca serie brută – cu 8,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul zilelor lucrătoare și de sezonalitate – cu 8,9%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparații capitale cu 29,5%, și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 25,8%. Totodată, lucrările de construcții noi au crescut cu 2,1%. Pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la construcțiile inginerești cu 29% și la clădirile nerezidențiale, cu 12,1%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 67,2%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, per total, cu 8,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu 27,3% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 23,8%. Lucrările de construcții noi au crescut cu 2%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 26,3%, și la clădirile nerezidențiale cu 12,6%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 53,5%.

Mai 2017 comparativ cu mai 2016 Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 16,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la toate elementele de structură, astfel: lucrările de reparații capitale cu 47,7%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 28,4% și la lucrările de construcții noi cu 4,6%.

 Citeste articolul intreg pe  https://www.arenaconstruct.ro/mai-putine-lucrari-de-constructii-in-primele-cinci-luni-ale-anului/.

Sursa: arenaconstruc.ro


Stiri