MARII CONSUMATORI SE ORIENTEAZA SPRE ACHIZITIONAREA DE ENERGIE VERDE
Marile companii ţintesc în următoarea perioadă orientarea spre energia verde. Un număr de 100 dintre cele mai puternice companii din industria europeană vor să îşi procure în următoarea perioadă 100% energie regenerabilă prin sistemul de Power Purchase Agreements (PPA). La rândul lor, companiile din industria chimică sunt și ele implicate în achiziţionarea energiei verzi.

De exemplu, Akzo Nobel a condus un consorţiu pentru achiziţia de energie de la Bouwdokken Wind Park în Olanda ca parte a angajamentului de a reduce aproape de 0 emisiile sale de carbon până în 2050.

Reprezentantul asociaţiei europene a Industriei Chimice, Marco Mensink, a precizat că aceste acorduri de achiziţie la nivel corportativ reprezintă scenarii în care toată lumea are de câştigat: se încheie contracte pe termen lung care asigură siguranţă financiară pentru utilităţi și dezvoltare. În același timp, ele permit industriei chimice să contribuie la sustenabilitatea energetică. PPA demonstrează că regenerabilele se maturizează adaptându-se la condiţiile din piaţă.

“Producătorii de energie eoliană pot asigura energie ieftină ca urmare a reducerii costurilor operaţionale și ale echipamentelor din ultimii ani. În același timp ei au nevoie de venituri stabile ca să-și susţină investiţiile. Acordurile pentru achiziţia de energie la nivel de corporaţii vor avea un rol din ce în ce mai important în livrarea de energie către companii la un preţ sub cel al industriei, oferind și un venit stabil pentru generatoarele eoliene. Noua Directivă a Regenerabilelor ar trebui să ajute la deblocarea acestui potenţial”, a declarat la rândul său Giles Dickson, CEO al WindEurope, asociaţia europeană pentru energie eoliană.

 

Citeste articolul intreg  pe https://www.arenaconstruct.ro/marii-consumatori-se-orienteaza-spre-achizitionarea-de-energie-verde/.

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri