MODIFICARI IN CODUL FISCAL: ELIMINAREA IMPOZITULUI PE DIVIDENDE
Codul Fiscal va suporta noi modificări, aflate în pregătire acum la Ministerul Finanțelor. Una dintre măsurile noi propuse într-un proiect de Ordonanță de Guvern, lansat în dezbatere publică până la data de 17 august, propune eliminarea impozitului pe dividende, pentru dividendele plătite de o persoană juridică română către o persoană juridică română.

Totodată, demnitarii amintesc că, printre alte măsuri fiscale, Programul de Guvernare cu care a fost învestit noul Cabinet PSD+ALDE le prevede și pe cele privind neimpozitarea veniturilor medicilor, precum și eliminarea impozitului pe dividendele obținute de persoane fizice.

În acest context, Executivul de la Palatul Victoria propune scutirea de la plata impozitului pe venit, începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru:

* veniturile din salarii și asimilate salariilor, precum și din activități independente obținute din exercitarea profesiei de medic, în condițiile Legii nr. 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată;

* veniturile realizate de persoane fizice din dividende distribuite începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Noul act normativ reglementează și scutirea de impozit pe venitul din dividende obținut din România de persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidenți într-un stat membru al UE sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție pentru eliminarea dublei impuneri.

Totuși, cota de impunere de 5% aplicată veniturilor din dividende va fi menținută pentru persoanele fizice nerezidente și juridice străine, rezidente în alte jurisdicții. Autoritățile mai precizează că veniturile din activități independente sunt considerate ca fiind obținute din România, în funcție de locul de desfășurare a activității, indiferent dacă acestea sunt primite din țară sau din străinatate.

 Citeste articolul intreg pe http://https://www.arenaconstruct.ro/modificari-codul-fiscal-eliminarea-impozitului-pe-dividende/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri