NOU REGULAMENT DE RACORDARE LA SISTEMUL DE DISTRIBUTIE A GAZELOR NATURALE
Etapele și condițiile de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale au fost stabilite printr-un nou regulament privind racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Pentru proiectarea extinderii sau a redimensionării conductei de distribuție a gazelor naturale, a racordului sau a stațiilor de reglare și măsurare a gazelor naturale, solicitantul poate alege orice operator economic autorizat de

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Măsura se aplică și pentru activitatea de verificare a documentației tehnice, precum și pentru activitatea de execuție a extinderii sau a redimensionării conductei de distribuție.

Tarifele pentru aceste activități se negociază direct de solicitant cu operatorii economici autorizați de către ANRE, respectiv cu verificatorul de proiecte atestat de aceeași instituție. Pentru racordarea la sistemul de distribuție a gazelor naturale se parcurg mai multe etape, printre care depunerea de către solicitant a unei cereri de racordare la sistem și achitarea tarifului de analiză a cererii. De asemenea, trebuie stabilită soluția tehnică de racordare la sistem.

Avizul tehnic de racordare stă la baza întocmirii documentației tehnice sau a proiectului tehnic necesar execuției, indiferent că vorbim despre extindere și redimensionare, despre racord sau despre instalația de utilizare a gazelor naturale, în situația în care operatorul sistemului a emis avizul pentru acel loc de consum.

Citeste articolul intreg pe  https://www.arenaconstruct.ro/nou-regulament-de-racordare-la-sistemul-de-distributie-gazelor-naturale/.

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri