OPORTUNITATE DE FINANTARE PENTRU PROIECTE VERZI IN ROMANIA
O linie de finanţare pentru proiecte verzi va fi disponibilă în perioada următoare. Banca Europeană pentru Reconstrucţie și Dezvoltare pregătește un parteneriat cu Banca Transilvania pentru finanţarea lucrărilor de eficienţă energetică a clădirilor de locuinţe.

Un împrumut de 40 de milioane de euro din partea BERD va fi livrat către Banca Transilvania pentru a fi subcontractat de creditori consumatori individuali, asociaţii de proprietari și companii care prestează servicii de reducere a consumului energetic.

Finanţarea face parte din noul program al BERD Green Economy Financing Facility pentru România, program care ar putea asigura o finanţare de până la 100 de milioane de euro pentru proiectele verzi din ţara noastră. Jumătate din linia de finanţare respectiv 50 de milioane de euro provin din fonduri proprii BERD, în timp ce fondul Taiwan ICDF cu sediul la Taipei care se ocupă de un program de dezvoltare al Chinei în străinătate a subscris 20 de milioane de dolari.

Acesta este primul proiect desfășurat de BERD în cofinanţare cu Taiwan ICDF în România și face parte din eforturile băncii de a atrage noi investitori instituţionali în ţară. Programul este completat de o finanţare din granturi sprijinite de Global Environment Facility și de fondul special al acţionarilor BERD pentru a asigura asistenţă tehnică și suport beneficiarilor. “România rămâne una din ţările cu cele mai mari consumuri de energie din UE. Sectorul său rezidenţial consumă 36% din energie cel mai mare din toate sectoarele în timp ce la nivelul UE media este de 24%”, potrivit informaţiilor furnizate de BERD.

Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/oportunitate-de-finantare-pentru-proiecte-verzi-romania/.

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri