OUG 100/2016 A MURIT OFICIAL
Modificările aduse de OUG 100/2016 Legii privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, precum şi Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii au fost anulate definitiv. Parlamentul a respins aprobarea proiectului prin care era transformată în lege Ordonanţa de Urgenţă nr. 100/2016 a Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea 86/2017 privind respingerea acestei ordonanțe de urgență, iar Monitorul Oficial nr 313 / 2 mai 2017 a consființit moartea inițiativei Guvernului Cioloș.

Schimbările legislative au provocat haos în autorizarea construcțiilor


Timp de patru luni sectorul de construcții a fost dirijat de prevederile OUG 100/2016, iar acum se revine la vechile prevederi din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanism, precum și după cele din Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.
Unii au considerat prevederile OUG 100 fiind benefice, alții suțin că acestea mai mult încurcau. Oricum, proiectanții au fost puși în situația în care nu mai știau ce să le recomande beneficiarilor, iar dezvoltatorii au rămas cu proiecte blocate. Este de menționat că, și la intrarea în vigoare, actul normativ a produs confuzie în sector, având în vedere implementarea de urgență pe care o presupune o Ordonanță de acest tip. Se naște, astfel, întrebarea: ce se va întâmpla cu certificatele de urbanism aprobate în baza OUG 100/2016? Totuși, Guvernul Grindeanu, prin vocea unui Secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, a anunțat public că lucrează la elaborarea unui nou act normativ de acest gen. În acest sens, afirma demnitarul, a fost deja constituit un grup de lucru interministerial.

Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/oug-1002016-murit-oficial/ .

Sursa: www.arenaconstruct.ro


Stiri