PROIECTAREA INFRASTRUCTURII PENTRU BICICLETE SE VA FACE DUPA UN GHID METODOLOGIC
Un ghid metodologic, care reglementează proiectarea, execuția, utilizarea și mentenanța lucrărilor de infrastructură pentru biciclete, a fost subiectul unei prime reuniuni de consultare organizată la Ministerul Dezvoltării Regionale, săptămâna aceasta.

Opinia generală a fost că se impun actualizarea și îmbunătățirea reglementărilor pentru standardele de calitate privind executarea infrastructurii pentru biciclete. Discuțiile au vizat corelarea și încadrarea proiectului de ghid în prevederile legale existente (OUG 195/2002, actualizată în 2017), modalitatea de promovare a proiectului, respectiv caracterul obligatoriu al prevederilor acestuia, în raport cu complexitatea situației privind infrastructura și traficul din orașele din România.

Nu în ultimul rând, au fost înaintate propuneri punctuale de modificare/completare a proiectului de elaborare a ghidului. Totodată, au fost stabiliți pașii și activitățile următoare aferente procesului de elaborare a proiectului de ghid, iar reprezentanții instituțiilor participante și-au manifestat disponibilitatea de a se implica activ în continuare, în cadrul acestui proiect.

Proiectul de elaborare a ghidului este realizat într-o manieră participativă, deschisă tuturor celor interesați să aducă propuneri, fiind lansat în dezbatere publică, putând fi accesat de pe site-ul MDRAPFE. După ce proiectul de ghid va fi consolidat, va fi inițiată procedura de consultare stabilită conform prevederilor legale pentru promovarea documentului prin Ordin al ministrului dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene.

Proiectul de ghid metodologic de reglementare a proiectării, execuției, utilizării și mentenanței lucrărilor de infrastructură pentru biciclete poate fi descarcat de pe http://https://we.tl/w9u7RkPT9U

 Citeste articolul intreg pehttp://https://www.arenaconstruct.ro/proiectarea-infrastructurii-pentru-biciclete-se-va-face-dupa-un-ghid-metodologic/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri