Regulile esentiale pentru aranjarea mobilierului din camerele mici




Camerele mici sunt cele mai complicate cand vine vorba despre amenajare si plasarea corecta a pieselor de mobilier necesare. In aceste conditii aceste cateva sfaturi si reguli esentiale pentru amenajarea mobilierului din camerele mici sunt necesare si mai mult decat utile.

 

Aceste reguli esentiale pentru amenajarea mobilierului din camerele mici vor face organizarea mai simpla, mai usoara, iar decorul final mai placut.

Pe scurt, exista doi pasi esentiali pentru amenajarea camerelor mici: planificarea foarte riguroasa a pieselor de mobilier si o selectie corecta a celor fara de care nu se poate si a celor care pot fi excluse din amenajare si respectarea regulii care sa faca traficul din camera respectiva comod, normal, fara a diminua confortul si estetica camerei. Iata detaliile cele mai importante.

 

Fa un plan la scara pe hartie respectand cu strictete proportia. In felul acesta vei vedea foarte simplu ce piese de mobilier incap si cat spatiu ramane in camera pentru deplasarea in jurul pieselor de mobilier. Nu uita ca in casa ta locuiesti tu, nu mobila, asa ca aceasta din urma trebuie sa fie mereu utila, necesara si confortabila, nu doar sa ocupe spatiul.

Alege un punct de interes in camera. In jurul acestuia trebuie organizate toate celelalte piese de mobilier din camera. In dormitor piesa centrala este patul, in camera de zi, televizorul si canapeaua, desi televizorul poate sa dispara… Tine cont de distanta de confort intre televizor si canapea si tine cont de faptul ca intre canapea si televizor trebuie sa existe un spatiu de trecere.

Au prioritate piesele de mobilier largi/mari/voluminoase. Culmea este ca toate piesele esentiale de mobilier sunt mari. Canapeaua, patul din dormitor, dar si cel din camera copiului sunt si cele mai mari piese de mobilier, dar si cele fara de care nu se poate.

Alege solutii asimetrice. Simetria este eleganta si usor de realizat. In plus simetria in amenajarea interioara este un stil, este comoda si este mereu un succes. are insa un mare defect. Este formala si rece. solutia este sa imbini in decorul unei camere mici simetria cu asimetria pentru a obtine o amenajare placuta, familiara si, mai ales, confortabila.

 

Traseul logic de trafic din casa. In casele noastre modul in care este amplasata usa si fereastra traseaza zona de trafic. In camerele de trecere zona de trafic este intre cele doua usi ale incaperii. Zona de trafic nu trebuie blocata cu piese de mobilier, din motive evidente si logice. Pe de alta parte pozitia si dimensiunea pieselor de mobilier poate determina organizarea zonei de trafic si chiar redirectionarea acesteai. Solutia este buna in camerele de trecere sau in camerele care au functie multipla si sunt camere de trece cu trafic intens.

In loc de final doua detalii esentiale pentru amenajarea mobilierului in camerele mici.

1. Aseaza masuta de cafea din sufragerie la o distanta ideala. Aceasta distanta ideala trebuie sa permita trecerea, mentinerea picioarelor intr-o pozitie comoda cand stai pe canapea si o distanta ideala pentru a putea pune si lua de pe masuta de cafea ceea ce iti trebuie.

 

2. Lasa un lat de palma intre perete si piesele de mobilier care nu ocupa peretele. Adica toate celelalte piese de mobilier cu exceptia sifonierului si a bibliotecii. Regula da impresia de spatiu si fluidizeaza spatiul.

Sursa: www.casa-gradina.ro


Stiri