SE SCUMPESC PROPRIETATILE REZIDENTIALE
Indicele Proprietăților Rezidențiale a crescut cu 7,2%, în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu trimestrul similar al anului anterior, și cu 2,3%, față de ultimul trimestru din anul 2016.

Așadar, trendul crescător se menține, tendință evidențiată și în T4 2016, când s-a înregistrat un avans de 4,2%, față de aceeași perioadă din 2015. În evoluția de la an la an, trendul crescător vine coroborat cu o creștere medie a prețurilor, de 1,4% pe an în ultimii cinci ani.

Revenirea pieței este evidențiată și de evoluția indicelui prețurilor din București, care a înregistrat o creștere de aproape 3% în T1 2017, și, în special, a celui din zona București Centru, cu o creștere trimestrială de 2,3%. Mai mult, extinzând zona, se observă o creștere trimestrială de 2,6% și la indicele pentru Regiunea București-Ilfov.

Valorile anuale aferente acestei zone au fost, de asemenea, pozitive. Eurobank Property Services (EPS) analizează trimestrial evoluţia Indicelui Proprietăţilor Rezidenţiale pentru piaţa din România, acesta fiind bazat pe date istorice care acoperă o perioadă de 12 ani, începând din 2005. La nivel național, toate celelalte diviziuni ale României îşi continuă cursul ascendent, prezentând schimbări pozitive.

Citeste articolul intreg pe

 https://www.arenaconstruct.ro/se-scumpesc-proprietatile-rezidentiale/ .

Sursa: www.arenaconstruct.ro


Stiri