Sfaturi pentru gradina de pe balcon




Cu aceste sfaturi pentru gradina de pe balcon iti poti amenaja un loc minunat, in balcon, indiferent cat de mic sau de mare este acesta. Chiar daca locuiesti la bloc si nu ai inca gradina la care ai visat, balconul poate fi exploatat ca o curte cu flori. Ai nevoie de putina perseverenta, de o buna organizare si de aceste cateva sfaturi pentru gradina de pe balcon.

 

gradina de pe balcon (2)

1. Planuieste din timp cum vrei sa-ti amenajezi balconul. Gandeste-te unde vei amplasa ghivecele si ce tipuri de plante vei alege. In functie de acest plan alegi plante.  Poti merge pe o gradina cu flori in balcon sau pe una utila. Se pot creste rosii si ardei si in ghiveci!
 
2. Mergi pe soiurile de flori care se raporteaza la cantitatea de lumina primita de balconul tau. Un balcon batut de saore toata ziua are nevoie de alte plante decat unui in umbra. In plus in cazul in care soarele este foarte puternic, o copertina este necesare.
 
3. Gandeste-te cum vei uda florile si unde se va scurge apa in exces, astfel incat sa nu ai probleme mai apoi cu eventuale inundatii in balcon. Poti sa alegi si un copacel pentru mini-gradina ta. Acesta poate adauga volum, dar nu trebuie sa fie foarte greu, pentru a nu incalca regulile si masuratorile de siguranta ale blocului.
 
4. Goleste balconul de obiectele pe care nu le folosesti niciodata si care nu fac decat sa ocupe spatiu si sa adune praf, si stivuieste lucrurile de care ai nevoie si vrei sa le pastrezi intr-un dulapior, intr-o lada sau niste cosuri de rachita.
 
5. Adauga plante de suport pentru pomisor sau foloseste peretii pentru plante cataratoare. Profita de caldura si completeaza-ti gradina infloritoare cu cateva ghivece sau jardiniere cu plante aromatice (rozmarin, salvie, busuioc, cimbru etc.), pe care le folosesti in bucatarie, la prepararea diverselor delicii culinare.
 
gradina de pe balcon
 
6. Daca ai un spatiu mai mare pe balcon, poti sa te gandesti la decoratiuni pentru a spori intimitatea. Plantele cu multe frunze, care creeaza volum, sunt cele mai potrivite in acest sens.
 
7. Adauga accesorii care pot contribui la atmosfera unei gradini adevarate, mai ales daca vrei sa amplasezi si mobilier de exterior pe balcon. Pietricele, umbrela de soare, obiecte pentru iluminat sau alte figurine sunt doar cateva idei din care poti sa alegi.
 
8. Tine cont de nevoile reale ale plantelor. Daca vrei sa te bucuri de frumusetea si parfumul florilor din gradina din balcon, nu uita sa le fertilizezi in functie de cerintele fiecarei plante in parte.
Sursa: www.casa-gradina.ro

Stiri