Tendinte de baza pentru amenajari interioare in 2017
Tendințele de bază pentru amenajări interioare se definitivează, în fiecare an, abia primăvară, pentru că ritmul celor care dau totul așteaptă tendințele cromatice și se orientează după tendințele pieții în amenajări interioare, care se stabilizează abia primăvara-vara.

Se poate spune că tendințele de bază în amenajari interioare în 2017 sunt o continuare a celor de anul trecut (inerția în domeniu este relativ mare), iar primele care dau tonul sunt detaliile. Astfel în 2017 se poate spune ca va fi anul cu fluturi, dar și anul în care obiectele artizanale, printurile tropicale și mobilierul de culoare închisă vor fi pe val.

Tendinte de baza pentru amenajari

Acestea sunt o parte dintre elementele care se vor regăsi în locuințele moderne în anul 2017. Când e vorba de design, un an nou înseamnă noi tendințe, evoluție și transformare.

Iată câteva din acele detalii care vor fi la modă anul acesta și pe care le vei regăsi în toate magazinele de mobilă și amenajari interioare.

1. Tăblii de pat tapițate. Lemnul este înlocuit de materiale textile, mult mai confortabile, mai calde și mai plăcute la atingere. Tăbliile de pat tapițate, cât mai mari și mai elegante, cele pe care le găseam înainte doar în hotelurile de cinci stele sau în casele luxoase ale celebrităților, vor fi la mare căutare și vor ajunge în casele obișnuite.

2. Mobilier de culoare închisă. Este una din tendințele anului și este una foarte practică și extrem de elegantă. Mobilierul realizat din lemn de culoare închisă arată elegant și sofisticat și, combinat cu atenție cu alte piese de mobilier și decorațiuni textile mari, face ca atmosfera să fie mai intimă și mult mai plăcută. În plus mobila de culoare închisă are mari avantaje și este pe val de vreo doi ani, dar va rîmâne ăn tendințe pentru o bună perioadă de timp. Au fost și vor fi foarte populare piese de mobilier mici de culoare închisă, precum măsuțe de cafea, comode cu sertare, scaune sau măsuțe de colț. Nu exita să vopsești piesele de mobilier care trebuie recondiționate în tonuri închise. Adauga lac și detalii ornamentale manuale și vei fi pe val.

Trebuie spus că mobila de culoare închisă impune pereți zugrăviți în culori deschise, luminoase și calde.

3. Coșuri din răchită. Sunt practice, sunt realizate din materiale naturale, arată bine și le găsești într-o varietate de mărimi și modele. Coșurile împletite se numără printre cele mai populare decorațiuni în anul 2017. Le poți folosi fie ca soluții mici de depozitare, fie pentru a “îmbrăca” în ele ghivecele de flori.

4. Fluturi. Fluturii apar din ce în ce mai des ca element decorativ în locuințe. Aduc veselie și bună-dispoziție și sunt un motiv feminin foarte potrivit pentru persoanele romantice sau copilăroase. Simbol al optimismului, fluturii nu mai sunt rezervați doar camerelor de fetițe, ci oricui îți dorește o atmosferă pozitivă în casă.

5. Obiectele artizanale. DYI sau Do It Yourself a fost pe buzele tuturor în ultimii ani. Pe Instagram, Pinterest și pe site-urile dedicate proiectelor homemade sunt milioane de idei de obiecte pe care le poți crea sau modifica singur acasă. Trebuie să știi însă că, pe viitor, designerii vor căuta mai mult obiecte cu aspect artizanal decât produse cu aspect DIY.

Tendinte de baza pentru amenajari

 

6. Alb neprelucrat. În strânsă legătură cu trendul anterior, obiectele decorative de culoare albă cu aspect brut, neifinisat, vor fi foarte apreciate, pentru că și ele duc cu gândul la produse realizate de artizani. Gândește-te la cum arată creta de culoare albă – așa vor arăta obiectele decorative albe în 2017.

Sursa foto: casa-gradina.ro; pixabay.com


Stiri