TREI LOCALITATI, ADAUGATE IN LISTA CELOR CU RESURSE TURISTICE MARI SAU FOARTE MARI
Localitățile Breaza și Siriu, din județul Buzău, precum și Oncești, județul Maramureș, vor fi adăugate în lista unităților administrativ-teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari. Măsura face parte dintr-un proiect de Hotărâre de Guvern.

Turismul constituie pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potențial de dezvoltare neexploatat suficient și care poate deveni o sursă de atracție atât pentru turiști, cât și pentru investitori. În prezent există o serie de programe de investiții guvernamentale ce pot contribui la dezvoltarea unității administrativ-teritoriale ce prezintă un potențial turistic important”, cred inițiatorii.

În fiecare dintre cele trei unități administrativ-teritoriale, resursa dominantă este cea naturală, și nu cea antropică. În urma analizelor, s-a constatat că Breaza are o concentrare mare de resurse, dar are probleme cu infrastructura tehnică și turistică, Siriu are o concentrare foarte mare de resurse, în timp ce Oncești are o concentrare mare de resurse, dar probleme cu infrastructura tehnică.

„Prin actul normativ se stabilește că în unitățile administrativ teritoriale cu resurse turistice care au fost identificate pe baza unor criterii obiective și care sunt enumerate în anexa la lege, turismul este considerat ca activitate economică prioritară, iar investițiile pentru dezvotarea acestei activități vor fi orientate cu precădere spre aceste zone iar proiectele de infrastructură specific turistică, tehnică și de protecția mediului pentru zone cu resurse turistice vor fi promovate cu prioritate prin programele de dezvoltare naționale, regionale și județene”, au adăugat aceștia. Inițiatorii consideră că, pe termen mediu și lung, introducerea celor trei localități în listă va crea un impact pozitiv, în sensul că unitățile administrativ-teritoriale considerate ca având resurse turistice vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabilă.

Citeste articolul intreg pe https://www.arenaconstruct.ro/trei-localitati-adaugate-lista-celor-cu-resurse-turistice-mari-sau-foarte-mari/ .

Sursa: arenaconstruct.ro


Stiri